ספגטי ברוטב עשבי תיבול ושמן זית ישראלי

מרכיבים

אופן ההכנה

מתכון טעים במיוחד לפסטה עם עשבי תיבול, גבינת פטה ושמן זית ישראלי משובח:

חומרים (כ-6 מנות)

500 גר' ספגטי, עדיף מחיטה מלאה

70 גר' קוביות גבינת פטה או גבינה דומה עד 5% שומן

חומרים לרוטב

2 כפות שמן זית ישראלי עם תו איכות

8 שיני שום פרוסות גס

1 פלפל צ'ילי יבש קצוץ

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

½ כוס בזיליקום קצוץ

2 כפות אורגנו טרי קצוץ

1 כף תימין טרי קצוץ

3 כפות עירית פרוסה

15 זיתי תסוס או קלמטה מגולענים וחצויים

מניחים את השמן, השום והפלפל צ'ילי במחבת. מדליקים את האש ומטגנים עד להזהבת השום. מוסיפים את הזיתים ועשבי התיבול ומערבבים. מבשלים את הספגטי לפי ההוראות ומסננים. מוסיפים למחבת את הספגטי ומערבבים היטב. (אם רוצים, ניתן להוסיף כף שמן זית נוספת). מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הגבינה ומגישים.