חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פשטידת מיינה

פשטידת מיינה לתפארת המטבח המצרי המיינה נטועה בזיכרונות הפסח של הרבה מצרים. בשתי תנועות, בשר טלה עם מצות, יוצרים מנה מפוארת. פרוסות העגבנייה לא מופיעות בכל הגרסאות אבל האפייה שלהן עם שמן זית מעל, מביאה איזו עסיסיות לפשטידה המרשימה הזו. אפשר, אם רוצים, להכין טחינה דלילה, חמצמצה, חפה משום ומבושמת בקליפת לימון ולצקת על המיינה מייד כמו שהיא יוצאת מהתנור. אל תתפתו לשמן אחר מלבד שמן זית ובשביל לא להסתבך בתוך עולם הזיופים והערבובים שהשמן הזה יודע בזמן האחרון, בחרו שמן עם תו איכות.

מרכיבים

הכמות יפה ל-8 מנות:

350-400 גרם בשר טלה טחון פעם אחת
½ כוס עלי נענע קצוצים דק
½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
12 מצות
3 ביצים
1 כפית גדושה בהרט
1 כף מלח מחוקה
√ כפית פלפל
1/4 כוס צנוברים
1/4 כוס בוטנים קלויים, קלופים קצוצים גס
2 כפות שומשום קלוי
1 פלפל ירוק טרי חף מזרעים וקצוץ דק
2-3 עגבניות פרוסות לפרסות בעובי של כ-2 מילימטר

אופן ההכנה

מחממים תנור ל־160 מעלות. מעבירים את המצות תחת זרם מים בזריזות. אתם רוצים שיירטבו, אתם
לא רוצים אותן סמרטוט. מפוררים את המצות לקערה, מוסיפים את הבשר, התבלינים ושאר החומרים
(חוץ מהעגבניות) ומערבבים היטב בעזרת הידיים. מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 20×25
משומנת ב1/4 כוס שמן זית. מהדקים את התערובת, מסדרים פרוסות עגבנייה מעל מזלפים מעט שמן
זית ואופים משך 30 דקות.