תבשיל ים תיכוני עם שמן זית

מרכיבים

אופן ההכנה

 

החומרים (כ-6 מנות)

1/2 כוס שמן זית ישראלי איכותי עם תו איכות

3/4-1/2 סלסלה עגבניות שרי

200 גר' גבינה צפתית 5% שומן (עדיף בעלת תכולת נתרן מופחתת)

3 כפות זעתר

אופן ההכנה

במחבת בינונית מחממים על אש בינונית-נמוכה שמן זית ועגבניות, למשך עד-10 דקות, עד שהעגבניות מתרככות. מוסיפים קוביות גבינה צפתית ומערבבים כמה דקות נוספות (אפשר להוסיף בשלב זה גם מעט גבינת פטה כבשים). מוסיפים זעתר, מערבבים שוב ומגישים.