בסיר גדול שמים 4 כפות שמן זית. מחממים היטב ומוסיפים את הבצל. מנמיכים את האש ומזהיבים את הבצל על אש סבלנית. תהליך הלוקח בסביבות חצי שעה. מוסיפים פנימה את קוביות בשר הלחי ומגבירים לאש בינונית. משחימים מכל הצדדים ומוסיפים את היין. מוסיפים לבשל על עץ בינונית עד שיתאדו הנוזלים. יוצקים מים עד לכיסוי הבשר. מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים בסיר סגור משך שעה. במקביל, במחבת נפרדת, מחממים רבע כוס שמן זית. מכניסים את הארטישוק הירושלמי מנמיכים את האש ומזהיבים מכל צד. מוציאים בכף מחוררת מוסיפים לסיר הבשר, מגבירים את האש עד לסף רתיחה. מנמיכים לאש קטנה, סוגרים את הסיר ומבשלים משך שעה וחצי נוספת. מסירים מהאש מפזרים מעל את עשבי התבלין ומגישים מיד.