חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תבשיל לחי בארטישוק ירושלמי ושמן זית.

במטבחי אירופה והמגרב עושים כבוד לנתח הזה שאין על העושר והרכות שלו בתבשילים למרחקים ארוכים. השידוך בינו לבין שמן הזית והארטישוק הירושלמי אותו שורש של חמנית הפקעות _ הוא מגן עדן. הכמות יפה לכחמישה סועדים

מרכיבים

שמן זית
4 בצלים בינוניים קצוצים דק
1.5 ק”ג לחי עגל חתוכה לקוביות בגודל 5X5 ס”מ
1/2 בקבוק יין לבן יבש
3/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מלח
1 כפית כורכום
מיץ מלימון
1 כף גדושה של דבש
1/2 ק”ג ארטישוק ירושלמי, קלופים, חתוכים למקטעים באורך של כ-3 ס”מ

להגשה:
1/2 כוס כוסברה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

בסיר גדול שמים 4 כפות שמן זית. מחממים היטב ומוסיפים את הבצל. מנמיכים את האש ומזהיבים את הבצל על אש סבלנית. תהליך הלוקח בסביבות חצי שעה. מוסיפים פנימה את קוביות בשר הלחי ומגבירים לאש בינונית. משחימים מכל הצדדים ומוסיפים את היין. מוסיפים לבשל על עץ בינונית עד שיתאדו הנוזלים. יוצקים מים עד לכיסוי הבשר. מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים בסיר סגור משך שעה. במקביל, במחבת נפרדת, מחממים רבע כוס שמן זית. מכניסים את הארטישוק הירושלמי מנמיכים את האש ומזהיבים מכל צד. מוציאים בכף מחוררת מוסיפים לסיר הבשר, מגבירים את האש עד לסף רתיחה. מנמיכים לאש קטנה, סוגרים את הסיר ומבשלים משך שעה וחצי נוספת. מסירים מהאש מפזרים מעל את עשבי התבלין ומגישים מיד.