פלחי בטטות בעשבי תיבול ושמן זית ישראלי איכותי

מרכיבים

אופן ההכנה

מתכון מושלם עם שמן זית ישראלי איכותי שאפשר להגיש כתוספת למנה עיקרית, או כמנה בפני עצמה עם יוגורט חמצמץ.

חומרים:

4 בטטות בינוניות בקליפתן

1 ענף רוזמרין חתוך לפרוסות

2 ענפי תימין חתוכים לפרוסות

1/4-1/3 כוס שמן זית ישראלי איכותי

1/4 כוס יין יבש

כף וחצי חומץ בלסמי

פלפל שחור טחון טרי

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הבטטות. חותכים כל בטטה לחצי לאורכה וכל חצי ל-4-2 פלחים, לפי הטעם. מסדרים את פלחי הבטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ממליחים במעט מלח גס ומפלפלים. בוזקים את עלי הרוזמרין והתימין.
  2. בקערית מערבבים את שמן הזית, היין וחומץ הבלסמי ויוצקים עם כף על הבטטות.
  3. אופים עד להתרככות הבטטות בתנור מחומם לחום של 200-220 מעלות.
  4. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה. מפעם לפעם זולפים מן הנוזלים על הבטטות.