מתכון מושלם עם שמן זית ישראלי איכותי שאפשר להגיש כתוספת למנה עיקרית, או כמנה בפני עצמה עם יוגורט חמצמץ.
חומרים:
4 בטטות בינוניות בקליפתן
1 ענף רוזמרין חתוך לפרוסות
2 ענפי תימין חתוכים לפרוסות
1/4-1/3 כוס שמן זית ישראלי איכותי
1/4 כוס יין יבש
כף וחצי חומץ בלסמי
פלפל שחור טחון טרי
מעט מלח גס
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הבטטות. חותכים כל בטטה לחצי לאורכה וכל חצי ל-4-2 פלחים, לפי הטעם. מסדרים את פלחי הבטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ממליחים במעט מלח גס ומפלפלים. בוזקים את עלי הרוזמרין והתימין.
- בקערית מערבבים את שמן הזית, היין וחומץ הבלסמי ויוצקים עם כף על הבטטות.
- אופים עד להתרככות הבטטות בתנור מחומם לחום של 200-220 מעלות.
- מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה. מפעם לפעם זולפים מן הנוזלים על הבטטות.